Semnificația culorii rujului

Simbol al feminităţii, al emancipării feminine, rujul se remarcă în primul rând prin culoare, oferind expresivitate fizionomiei. Pe lângă latura estetică, culoarea regăsită în cadrul produselor cosmetice, ca și în design-ul vestimentar, transmite un mesaj psihologic despre persoana cu anumită preferință cromatică.

Paleta cromatică, folosită pentru ruj, este foarte amplă, se diversifică anual. Fiecărei culori, îi corespund alte zeci de nuanțe, clasificate în nuanțe reci și calde. Alegerea nuanței potrivite, este legată de culoarea tenului, de nuanța părului, de vestimentație, de contextul în care va fi purtat și de mesajul psihologic care se dorește a fi transmis.

Culoarea emblematică a rujului este roșul, culoarea voluptății, senzualității. Se spune că orice femeie trebuie să dețină un ruj roșu. Este un must have,al trusei de machiaj, așa cum rochia neagră este pentru vestimentația feminină. Este o culoare clasică, atemporală, adaptată fiecărui stil personal și fizionomiei.

Este o culoare a contrastelor psihologice, remarcată ca fiind o culoare a frivolității, transmite și o siguranță de sine, hotărâre, independență.

În promovarea rujului ca produs de înfrumusețare indispensabil, culoare roșie, a fost folosită pentru prima dată de  către regina Cleopatra, în Egiptul Antic ca până în secolul al 20-lea să domine întreaga sa istorie.

Industria filmului american, promovează rujul roșu prin imaginile iconice ale actrițelor Marylin Monroe și Elisabeth Taylor.

Anii 50, aduc o diversificare a paletei de nuanțe, se introduc nuanțe pastelate de mov, roz, roz-piersică, nuanțe care derivă din culoare roșie. Sunt culori plăcute, purtabile, calde, care transmit dorința de afecțiune, sensibilitate, tandrețe, originalitate.

Nuanțele maronii se lansează la începutul anilor 90 și devin cele mai solicitate alegeri în materie de rujuri. Acorduri neutre, induc o stare de calm, echilibru.

Începutul secolului 21, impune o reinventare cromatică atât pe partea de machiaj cât și în plan vestimentar prin culoarea nude. Nude sau culoarea pielii, nu este de fapt o culoare, este un spectru. Așa cum nuanța pielii se prezintă în diverse tonuri și subtonuri, nude corespunde unei palete cromatice complexe, nude-bej, nude-piersică, nude-mov, nude-roz și lista poate continua. Ca și concept, a fost aleasă ca fiind culoarea reprezentativă a eleganței. Adaptabil, natural, este o reintoarcere la firesc.

Așa cum reiese din cele amintite mai sus, evoluția cromatică a rujului tinde să devină tot mai imprevizibilă, să exprime și să creeze concepte inspirate din natură, obiceiuri umane, mesaje sociale.

Culoarea anului 2018, Ultra Violet, dorește să comunice originalitate, creativitate, ingeniozitate, gândire vizionară, axată spre viitor.

În etapa de alegere a nuanței rujului ne confruntăm adeseori cu nesiguranța alegerii făcute. Informațiile prezentate mai sus, au rolul de a ghida cumpărătorul spre a realiza achiziția dorită.


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/cosmeceu/public_html/wp-content/themes/unero/inc/frontend/comments.php on line 20

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/cosmeceu/public_html/wp-content/themes/unero/inc/frontend/comments.php on line 24

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/cosmeceu/public_html/wp-content/themes/unero/inc/frontend/comments.php on line 28

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • No products in the cart.